Neden Hep Yorgunum?

Neden Hep Yorgunum?

Aslında yorgun olduğumuzda yorgun düşen tarafımız bedenimiz mi? ruhumuz mu? bu çoğu zaman net olmasa da yorgunluğun hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu kesin ve bu gittikçe artıyor. Yetişmekte zorlandığımız tempolu hayat, karmaşıklaşan ilişkiler, yaşam tarzı değişiklikleri, artan stres, düzensiz uyku, beslenme yanlışlıkları ve hareketsizlik bizi yorarken, diğer taraftan geçmişteki pişmanlıklar, gelecekteki belirsizliklerin yarattığı gelecek kaygısı, bazen dünyamızdaki savaşlar, bazen deprem, bazen de ekonomik zorluklar ruhlarımızı da yoruyor. Diğer taraftan kronik hastalıklar, tansiyon, şeker, aşırı kilo, kalp ritim bozukluğu, vücudumuzdaki vitamin ve mineral dengesizliğinin de bizi yorabileceğini iyi biliyoruz. Bazen de yorgunluğun sebebi bu kadar basit olmayabilir. Yorgunluk kendisi bir hastalık olmasa da önemli bazı hastalıkların ilk ve tek işareti de olabiliyor. Bazen bir kalp, akciğer, karaciğer ya da böbrek yetmezliği, bazen sinsi bir kanser, bazen de gizli bir tiroit hastalığı ya da böbrek üstü bezi yetmezliği başlangıçta yorgunlukla ortaya çıkabilir. İşte bu nedenle inatçı yorgunlukları ciddiye almamızda, nedenlerini araştırıp çaresini aramamızda fayda var.

Bazen yorgunluk basitçe çözülebilecek problemlere bağlı da olabilir
Mesela:

  1.  Susuzluk: Eğer yeteri kadar su içmezseniz beden kısa sürede yorgun düşer
  2. Açlık: Uzun süren açlık kan şekerinin düşmesine ve yorgunluğun tetiklenmesine yol açar.
  3. Aşırı yemek: Özellikle kilo fazlalığı varsa, göbekli, insülin direnci olan biriyseniz fazla yemek yemek kan şekeri düzeyinde ani iniş çıkışa sebep olarak yemek sonrası yorgunluğa sebep olabilir.
  4. Aşırı egzersiz: İyi planlanmamış düzensiz ve ağır egzersizlerin yorgunluk ve ağrılara yol açabileceğini hepimiz çok iyi biliriz.
  5. Tembellik: Abartılmış bedensel aktiviteler bizi nasıl yoruyorsa gereğinden fazla hareketsizlik ve tembellik de yorgunluk hissini tetikleyebiliyor.
  6. Uykusuzluk: Çoğu zaman gözden kaçan önemli bir yorgunluk nedeni de uykunun süresi ya da kalitesindeki eksikliklerdir.
  7. İlaçlar: Bazı ilaçların özellikle de antidepresanların, antihistaminiklerin, bazı tansiyon ilaçlarının, idrar söktürücülerin de yorgunluk yapabileceği aklımızda olmalı.

    Çözüm olarak ne yapabilirim?

  • Öncelikle yukarıda sayılan sebeplerden dikkat edemedikleriniz varsa dikkat edin. Düzeltmeye çalışın.
  • Yakın zamanda bir kontrol edilmediyseniz hekiminizle görüşün. Bir sağlık probleminiz olabilir.
  • Bol su için
  • Düzenli beslenin, karbonhidratları azaltın, lifli ve proteinli beslenin.
  • Haftada 3 gün yürüyüş yapın.
  • Televizyon karşısında uzun süre oturmayın. Hiç olmazsa evin içinde dolaşın.
  • Erken yatıp erken kalkma alışkanlığı edinin.
  • Aldığınız ilaçlardan sizi yoran varsa hekiminizle görüşün.
  • Myers kokteyl, glutatıon, yüksek doz c vitamini işe yarayabilir. Hekiminizle görüşün.
  • MORA bioresonans tedavisi ile hem duygu durumunuzda hem enerji eksikliğinizde iyileşmeler sağlanabilir.

Your email address will not be published. Required fields are marked *